Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ο εγωισμός στη ζωή μας



Ο εγωισμός στη ζωή μας είναι μια μορφή φόβου που δεν θέλουμε να παραδεχτούμε , είναι η έλλειψη αγάπης προς τον εαυτό μας πού μας οδηγεί στη ανάγκη να αποδείξουμε με κάθε τρόπο στον εαυτό μας ότι αξίζουμε και έτσι γινόμαστε παιχνιδάκι του εγωισμού με 2 τρόπους
  1. με το να είναι ότι θέλουμε δικό μας! ( από πράγματα μέχρι και άνθρωποι)
  2. με το να καταστρέφουμε ή να υποτιμάμε τους άλλους έτσι ώστε να φαίνεται ότι αυτοί είναι κατώτεροι από εμάς και εμείς είμαστε οι καλύτεροι!
Εγωισμός μπορεί να υπάρχει όταν

Μια μητέρα ή οποία δεν έχει σύζυγο ή δεν τα πάει καλά μαζί του, δεν θα δεχτεί ποτέ την κοπέλα που θα φέρει ο γιος της , με το δίκιο της βέβαια γιατί καμιά άσχετη θα είναι που δεν ξέρει να τον φροντίζει με τον ίδιο τρόπο!!!!! 
....Λες και είναι υποχρεωμένη να τον φροντίζει;  ...Δεν είναι υποχρεωμένη να τον φροντίζει όμως η μάνα του τον έμαθε έτσι ώστε η ίδια να αισθάνεται χρήσιμη, σημαντική και αγάπη από κάποιον. Όταν οι γονείς τα πάνε καλά μεταξύ τους τότε ενδιαφέρονται να προχωρήσει το παιδί στη ζωή του , όταν υπάρχει πρόβλημα ανάμεσα στους γονείς τότε ανακατεύονται και στα προσωπικά του παιδιού τους.

Επομένως πίσω από αυτήν την ατέλειωτη αγάπη που εμφανίζουν αυτοί οι γονείς ¨ που τα ξέρουν όλα¨ και καλό θα ήταν τα παιδιά να τους ακούνε ή " υπακούν" κρύβεται η ανάγκη τους για αγάπη, αναγνώριση και εξουσία.

Το ίδιο ισχύει και όταν ανακατεύονται και στις φιλίες των παιδιών τους! Γονείς που βλέπουν ότι το παιδί τους αλλάζει, αντί να σκεφτούν τι είναι αυτό που απομακρύνει το παιδί από αυτούς δηλαδή να δουλέψουν πάνω στο πιο σημαντικό πρόβλημα που είναι οι σχέσεις μεταξύ τους, προσπαθούν να τον σταματήσουν από παρέες κάνοντας τη ζωή του ακόμα πιο δύσκολη.

Αν αλλάξεις ως χαρακτήρας για να ακούς την καρδιά σου , οι πραγματικοί φίλοι θα χαρούν ! Φίλοι που σε χρησιμοποιούν θα σου λένε ότι άλλαξες και ότι εσύ δεν ήσουν έτσι, θα προσπαθήσουν να σε ξανακάνουν όπως ήσουν και αν δουν ότι δεν γυρνάς πίσω θα απομακρυνθούν ή μπορεί και να σου φερθούν αρνητικά ..... λογικό αφού δεν παίρνουν πια από σένα ότι θέλουν ! άρα δεν αισθάνονται πια σημαντικοί επειδή δεν υπάρχει κάποιος εκεί να τους κάνει να αισθάνονται ανώτεροι!

Για αυτούς τους λόγους πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ¨ενδιαφέρονται¨ για εμας
όμως για να τους ξεχωρίσουμε αρκεί μόνο

να αγαπάμε τον εαυτό μας, να κυνηγάμε τα όνειρα μας γιατί 

 Ο Εγωισμός λέει:
Όταν όλα φτιάξουν... θα βρω την ηρεμία μου! 
Η Ψυχή λέει:
Θα βρω πρώτα την εσωτερική μου ηρεμία και μετά όλα θα φτιάξουν! 


 Και αυτοί που πραγματικά μας θέλουν ...... θα είναι μαζί μας ......

οι άλλοι ..... ;;;;;

Μην χάνετε τον χρόνο σας ;)

Ελεύθερη Ψυχή





Δεν υπάρχουν σχόλια: