Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Εργασία και συγχρονισμός


Μια έξυπνη κίνηση για εύρεση εργασίας είναι να στείλετε βιογραφικό και τους λόγους που θέλετε να εργαστείτε σε μια επιχείρηση στην στήλη για τις θέσεις εργασίας.

Ας εξετάσουμε το θέμα από την άποψη των επιχειρήσεων
Μια επιχείρηση η οποία θέλει να αναπτυχθεί, θα ψάχνει για άτομα που ξέρουν το αντικείμενο της και ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της.



Ας εξετάσουμε το θέμα απο την άποψη των ανθρώπων που ψάχνουν εργασία
Όλοι έχουν κάτι που τους αρέσει, αν όλοι έψαχναν για δουλειά στο αντικείμενο που τους αρέσει ..... η ζωή τους θα ήταν πολύ διαφορετική

Ας εξετάσουμε το θέμα απο την σημερινή πραγματικότητα 
Η σημερινή πραγματικότητα είναι γεμάτη απο ανθρώπους που σπουδάζουν για να δουλέψουν για κάποιον άλλον, να δουλέψουν σε μια ειδικότητα που θα τους φέρει χρήματα και ασφάλεια...... το χειρότερο είναι ....... τους είπαν ότι θα τους φέρουν χρήματα και ασφάλεια, όμως ποτέ δεν έψαχναν αν το μόνο που ζητούσαν είναι το χρήμα έτσι και αλλιώς, ασφαλής δουλειά δεν υπάρχει;


  • Άλλοι σπούδασαν για να...... σπουδάσουν, να έχουν ένα πτυχίο , χωρίς να ξέρουν τι θέλουν, που είναι και τι κάνουν 
  • Άλλοι επειδή πέρασαν κάπου 
  • Άλλοι είχαν σίγουρη δουλειά από γονείς...... 
  • Άλλοι τα ......παράτησαν 

Επομένως παραπάνω από το 80-90% ζουν σε αυτήν την πραγματικότητα ..... είναι μπερδεμένοι..... κάτι δεν πάει καλά με αυτά που τους έμαθαν, με αυτά που ακολούθησαν και κάτι δεν πάει καλά τώρα .....
Όμως τα πράγματα είναι απλά,

Ο άνθρωπος ξεχωρίζει για το μυαλό του


  • και αν θέλεις να ξεχωρίσεις θα πρέπει να κάνεις κάτι το διαφορετικό απο το 80-90% 
  • Και αν δεν θέλεις να ξεχωρίσουν θα πρέπει να τους εκπαιδεύσεις να σκέφτονται το ίδιο με το 80-90% 

Αρα  σε ότι και να κάνετε στη ζωή σας να προσπαθείτε να σκέφτεστε διαφορετικά από τον 80-90%


Επομένως πριν ψάξτε για δουλειά, επενδύστε στον εαυτός

Άσχετα με το τι σπουδάσατε και τι ξέρετε ψάξτε να βρείτε τι είναι αυτό που θα κάνατε με όλη σας την ψυχή και

  • ψάξτε διάφορα σεμινάρια πάνω σε αυτό, 
  • ψάξτε πως θα μπορούσατε να το συνδυάσετε με αυτό που σπουδάσατε, ξέρετε και με αυτά που έχετε 
  • ψάξτε για διάφορα δωρεάν σεμινάρια και συνέδρια τα όποια γίνονται για την επιμόρφωση ή για την διαφήμιση τους  
  • ψάξτε για εθελοντισμό πάνω σε αυτό (στον εθελοντισμό δεν χρειάζεται πτυχίο ) 
Το μυστικό είναι να μην σταματάτε να ψάχνετε
Ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα να κάνει την ζωή, του όταν καταλαβαίνει οτι για να βρει αυτό που θέλει θα πρέπει πρώτα να ψάξει( και όχι να επαναπαύεται σε αυτά που έχει ή να περιμένει απο τους άλλους)

Όταν μπαίνεις σε αυτην την διαδικασία τότε θα αρχίζεις να βλέπεις πράγματα που δεν έδινες σημασία, όσο πιο πολύ ψάχνεις τρόπους να βρεις τον εαυτό σου τόσες πιο πολλές ευκαιρίες θα σου παρουσιάζονται για να μάθεις που ανήκεις και που όχι , τόσο καλύτερα μαθαίνεις τον εαυτό σου και τις δυνατότητες σου.

Απο την άλλη επιχειρήσεις που τα άτομα της ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη της, θα ψάχνουν για άτομα που αν ενταχθούν στο προσωπικό της και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της,

Όταν δυο τέτοιοι άνθρωποι  συναντιούνται, υπάρχει μεταξύ τους κάτι που τους τραβάει, είναι κάτι που ξέρουν και οι δύο, στην πραγματικότητα αυτο είναι το συναισθηματικό πεδίο θέλησης και για τους δύο να αναπτυχθούν στο ίδιο θέμα. Παρόλο, που βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια, η κοινή θέληση και των δύο κάνει crossroad στα θέλω τους και ταυτοχρόνως δημιουργείται ένας κόμβος- σύνδεση μεταξύ τους ( είναι αυτό που λέμε “έχουμε κοινά  μεταξύ μας ” ) όταν γίνεται αυτή η σύνδεση μεταξύ τους τα δύο άτομα βλέπουν ο ένας τον άλλον διαφορετικά.... δηλαδή σαν να υπάρχει  κάτι που ξέρουν στον άλλον, και τον εμπιστεύονται.

Αυτή είναι η διαδικασία που έρχονται άνθρωποι κοντά μας, είναι εκεί για να μας αποδείξουν αυτό που θέλουμε εμείς να δούμε στον εαυτό μας.  Αυτός είναι ο συγχρονισμός και το crossroad των θέλω όπως τα λέω εγώ!

Ελεύθερη Ψυχή

Για περισσότερα άρθρα για την εργσία θα διαβάσετε το

  • Ιστοσελίδες για εύρεση εργασίας (1)

Δεν υπάρχουν σχόλια: