Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Πως οι γονείς επηρεάζουν την ζωή των παιδιών τους ;


Πως οι γονείς επηρεάζουν την ζωή των παιδιών τους

φόβος .....................................αγάπη

Όσο πιο πολύ οι γονείς αγαπάνε την ζωή τους( δηλαδή θέλουν να ζουν με αξιοπρέπεια, αγάπη για την ζωή και τα θέλω τους ) τόσο πιο πολύ θα θέλει να μάθει και στο παιδί του να είναι ευτυχισμένος . Όσο πιο πολύ οι γονείς φοβούνται στη ζωή , φοβούνται πως θα τα βγάλουν πέρα, φοβούνται τι θα πουν οι άλλοι, και  το χειρότερο φοβούνται να αναλάβουν την ζωή τους,τόσο πιο πολύ δυστυχισμένοι θα είναι οι ίδιοι καθώς και τα παιδιά τους!


Στον χαρακτήρα των παιδιών ρίχνω την ευθύνη 100% στους γονείς, αν και ξέρω ότι ποτέ δεν θα το παραδεχτούν, όμως δεν με νοιάζει γιατι ξέρω ότι οι σωστοί γονείς θα συμφωνήσουν με αυτό, οι σωστοί γονείς ξέρουν πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στην προσωπικότητα και στη ζωή των παιδιών τους!
Οι γονείς που φοβούνται,
βάζουν όρια στα παιδιά τους (για να μην πληγωθούν) έτσι τους αφήνουν πολύ πίσω, δεν μαθαίνουν, και αργότερα στη ζωή τους θα έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις που δεν θα ξέρουν καν να χειριστούν.

Ζουν σύμφωνα με τα πρέπει της κοινωνίας,
θα υπάρχουν πολλοί καυγάδες στην οικογένεια, όσο το παιδί θα θέλει να είναι ελεύθερο και οι γονείς θα θέλουν να τον φυλακίσουν σε αυτό το υπέροχο χρυσό κλουβί των “πρέπει”

Πίνουν, χρησιμοποιούν ουσίες, φάρμακα, βία (αρνητική συμπεριφορά )
όταν ένας άνθρωπος δεν είναι ευτυχισμένος με την ζωή που κάνει, θα προσπαθήσει να ξεφύγει με άλλους τρόπους όπως το ποτό ή θα ξεσπάσει στους άλλους. Δυστυχώς την νύφη την πληρώνουν τα παιδιά στην οικογένεια , δηλαδή την αχαριστία και την ανικανότητα του καθενός ...... την ζουν τα παιδιά!

Δεν παίρνουν πρωτοβουλίες δεν αναλαμβάνουν ευθύνες
Ο μόνος λόγος που ένας άνθρωπος δεν προχωράει στη ζωή του είναι επειδή δεν παίρνει πρωτοβουλίες και δεν αναλαμβάνει ευθύνες , και ο λόγος που δεν παίρνει πρωτοβουλίες και δεν αναλαμβάνει ευθύνες είναι επειδή φοβάται. Αυτοί οι άνθρωποι θα μάθουν και στα παιδιά τους το ίδιο , να είναι στάσιμοι και να περιμένουν από τους άλλους! Και δεν νομίζω να πιστεύετε  ότι άλλοι έχουν υπέροχα όνειρα για εσας;

Τα γράφω αυτά για τα παιδιά (τότε) και τους ενήλικες (τώρα) που έχουν μεγαλώσει σε αυτές τις οικογένειες, θα αναρωτιούνται συχνά γιατί δεν είναι ευτυχισμένοι, και άν δεν καταλάβουν ότι η βάση του προβλήματος τους ξεκινάει απο το σπίτι, οτι και να κάνουν είναι άκυρο , αρνητικά συναισθήματα θα τους πνίγουν , αποτυχίες θα τους περικυκλώνουν και ένα αίσθημα καινού θα τους κατέχει! Όσες χαρούμενες στιγμές και να περάσουν αν αυτά τα αρνητικά συναισθήματα δεν ολοκληρωθούν , συνεχώς θα ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια με την πρώτη δυσκολία!

Και δεν τα γράφω αυτά για να κατηγορώ τους γονείς, όμως τα γράφω για να τονίσω πόσο σημαντικό είναι να γνωρίσουμε τον συναισθηματικό μας κόσμο! Δυστυχώς δεν γεννηθήκαμε όλοι σε οικογένειες που κατείχαν την καρδιά το μυαλό και την ψυχή τους , όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να ζούμε όπως αυτοί, ό συναισθηματικός μας κόσμος υπάρχει και καθορίζει την ζωή μας, και αν θέλουμε τελικά να ζήσουμε , καιρός να κάνουμε μια καινούρια αρχή μέσα μας, φτιάχνοντας τα σπασμένα κομμάτια της ψυχής μας.

Με αγάπη
Ελεύθερη Ψυχή 

1 σχόλιο:

Jekina Anagis είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!