Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Κατάθλιψη είναι ένας μηχανισμός που σας υπενθυμίζει ότι αυτά που κάνετε δεν συμβαδίζουν με αυτά που προορίζετε η ψυχή σας.




Χαμηλή αυτοπεποίθηση

Χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι η άγνοια ή οι λάθος ιδέες που έχει κάποιος για τον εαυτό του , που εάν δεν το καταλάβει έτσι ώστε να δουλεύει πάνω στον χαρακτήρα του ….. θα οδηγηθεί σε κατάθλιψη!

Τα μικρά παιδιά πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα , η ψυχή τους δεν έχει όρια , πιστεύουν ότι έχουν απίστευτες δυνάμεις μέσα τους, μέχρι που κάποιος τους λέει τι μπορούν να κάνουν και τι όχι βάζοντας τους όρια
Η οικογένεια μεταφέρει πληροφορίες στο μυαλό του παιδιού για το τι είναι και τι μπορεί να κάνει. Η ατέλειωτη αγάπη για το παιδί είναι μια αντιβίωση κατά της κατάθλιψης και της ασθένειας , κάθε κριτική και αρνητική σκέψη προς το παιδί, τον αποδυναμώνει και τον κάνει πιο ευάλωτο και αδύναμο προς τους άλλους.
Στην παιδική ηλικία τα παιδιά θέλουν να μάθουν συνέχεια πράγματα ……. και ειδικά για τον εαυτό τους. Αν από την οικογένεια δεν έμαθαν πόσο σπουδαίοι και καταπληκτικοί είναι ……. τότε θα πιστέψουν τους φίλους τους!

Στον χώρο εργασίας, αν δεν έχει αυτοπεποίθηση, δηλαδή

* δεν πιστεύει στον εαυτό του
* δεν πιστεύει ότι αξίζει να είναι ευτυχισμένος και επιτυχημένος στη ζωή του
* δεν πιστεύει ότι έχει κάθε δικαίωμα να ζει αξιοπρεπώς
* δεν πιστεύει ότι οι άλλοι πρέπει να τον σέβονται
* δεν πιστεύει ότι έχει δικαιώματα
* δεν διεκδικεί
* δεν ενοχλεί τους άλλους ώστε να βρει τον δρόμο του

τότε προσπαθεί να ευχαριστεί συνεχώς τους άλλους έτσι ώστε μέσω της ανταπόκρισης τους να καταλάβει ότι αξίζει. Δεν κάνει αυτά που θέλει ο ίδιος για τον εαυτό του , αντιθέτως κάνει και γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης ( με την θέληση του πάντα ) για τους άλλους.

Και φτάνει μια στιγμή που βρίσκεται ανάμεσα σε λάθος άτομα που τον χρησιμοποιούν, σε ένα σώμα αδύναμο χωρίς ενέργεια και σε μια ψυχή που θέλει να φύγει ( λογικό , αφού δεν εκπληρώνει τα όνειρα του) Στη ζωή δεν έχει παλέψει για αυτά που θέλει η ψυχή του αλλά έχασε την ενέργεια του πάνω στα πιστεύω των άλλων….. και έτσι παίρνει την κατηφόρα μόνος του…… και όσο περνάει ο καιρός ανακαλύπτει ότι είναι ακόμα πιο ΜΟΝΟΣ !!!

Δεν ενδιαφέρεται κανένας και είναι λογικό! Στο επίπεδο που είναι τώρα , είναι λογικό να μην τον θέλουν επειδή είναι τόσο αδύναμος που όλοι πιστεύουν ότι δεν θα τα καταφέρει, και επομένως δεν είναι χρήσιμος πια, και πολλοί απομακρύνονται χωρίς να θέλουν καν να τον βοηθήσουν!
Μέχρι που μόνος του πια φτάνει στο πάτο…. χωρίς δυνάμεις …. χωρίς θέληση … και πιστεύοντας τα χειρότερα για τον εαυτό τους και τους άλλους. Πολλοί σε αυτή την κατάσταση αυτοκτονούν και πολλοί άλλοι αλλάζουν 180 μοίρες.

Για την αυτοκτονία δεν θα προτείνω λύσεις……. για ένα νέο ξεκίνημα ΝΑΙ !!!

ΝΑΙ, επειδή πιστεύω ότι χάσατε τόσα χρόνια από τη ζωή σας που …..είναι καιρός πια να ΖΉΣΕΤΕ !
Να ζήσετε για σας
Να γνωρίσετε καινούριους ανθρώπους
Να πιστεύετε στον εαυτό σας
Να δείτε ότι στον κόσμο αυτό απλώς χρειάζεται μια σκέψη και τα πάντα αλλάζουν

Η αλλαγή είναι η διαδικασία με την οποία το μέλλον εισβάλλει στις ζωές μας (Alvin Toffler )

Αφήστε το σώμα σας κάποιες μέρες να ξεκουραστεί, μη κάνετε τίποτα, πετάξετε ή δώστε ότι δεν χρειάζεστε και αλλάξτε τον χώρο στο δωμάτιό σας
Αφήστε τις σκέψεις να περνάνε απο το μυαλό σας , παρατηρήστε τους ανθρώπους που περνάνε από το μυαλό σας (χωρίς να τους κρίνετε και να γίνετε θύμα) απλώς παρατηρήστε και προσπαθήστε να καταλάβετε γιατί είναι έτσι όπως είναι. Κλάψτε ελεύθερα ……
Θα φτάσετε σε μια κατάσταση που θα κουραστείτε να κλαίτε ! Και τότε θα παρατηρήσετε ότι στο μυαλό σας θα έρχονται σκέψεις όπως
έτσι θα είμαι για πάντα ;
θα κλαίω την μοίρα μου ενώ οι στιγμές περνάνε ;
Αυτό σημαίνει ότι το κλάμα έκανε την δουλειά του , καθάρισε την ψυχή σας από αρνητικές σκέψεις και άφησε χώρο για θετικές σκέψεις .
Αυτό σημαίνει ότι η κατάθλιψη είναι στο σημείο μηδέν. Εδώ θέλω να ξεκαθαρίσω τι ακριβώς είναι η κατάθλιψη:

Κατάθλιψη είναι ένας μηχανισμός που σας υπενθυμίζει ότι αυτά που κάνετε δεν συμβαδίζουν με αυτά που προορίζετε η ψυχή σας.

Η κατάθλιψη παίρνει τιμές αρνητικές έως και το μηδέν. Όσο πιο αρνητική είναι, τόσο οι πράξεις σας απέχουν από αυτό που θέλετε, στο μηδέν είναι το πρώτο βήμα που θα κάνετε να αλλάξετε τη ζωή σας και έπειτα, παύει να υπάρχει.

Σε αυτό το σημείο πηγαίνετε κάπου ήρεμα που σας αρέσει και ξαπλώστε ( σπίτι, ταράτσα,μπαλκόνι, παραλία,πλατεία, κοιτάξτε τον ήλιο , τα αστέρια το βράδυ, όπου θέλετε εσείς) κάπου που να είστε ήρεμοι και σκεφτείτε τη ζωή σας από την πρώτη στιγμή . Φανταστείτε :
το σπερματοζωάριο που κέρδισε
9 μήνες στη μήτρα με μια μητέρα που ανυπομονούσε να σας δει και άντεξε πόνους για σας
την στιγμή που γεννηθήκατε
κάποιος σας φρόντισε
κάποιος αφιέρωσε τον χρόνο του για σας , για να επιβιώσετε ( όπως ήξεραν αυτοί ) είστε σήμερα ζωντανοί επειδή κάποιος το ήθελε. Κοιτάξτε την ζωή σας σαν ταινία ….. αν θέλετε μόνο τα θετικά … αν μπορείτε και τα αρνητικά .
Σκεφτείτε ότι για να είστε σε αυτό το σημείο και να έχετε κατάθλιψη σημαίνει ότι ήσασταν πολύ δυνατός, γιατί πέρασαν τόσα χρόνια και βγήκατε ζωντανός από τα πράγματα που σας ταλαιπώρησαν …. άρα ήσασταν πιο δυνατός από εκείνες τις καταστάσεις αλλιώς αυτή την στιγμή δεν θα είχατε φτάσει σε αυτό το σημείο .

Σκεφτείτε τι κερδίσατε από τις δύσκολες στιγμές: Οι δύσκολες στιγμές διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας

Κοιτάξτε τη ταινία της ζωής σας και σκεφτείτε:
τι πρέπει να κάνω τώρα ώστε να είμαι ευτυχισμένος;
τι θέλω να κάνω στη ζωή μου τώρα που δεν έχω κανέναν και χέστηκα για την γνώμη τους
τι με κάνει ευτυχισμένο;
μουσική
χορός
-γυμναστική
-θάλασσα
-ζωγραφική
-λογοτεχνία
-εθελοντισμός
-μαγειρική
ή ότι άλλο θέλετε εσείς……….
κάτι που σας κάνει ευτυχισμένο, αυτή η ευτυχία σας δίνει δύναμη και σας κάνει τη ζωή πιο εύκολη!

Αρχίστε να δοκιμάσετε καινούρια πράγματα που σας αρέσουν …. μόνο εκεί θα βρείτε ανθρώπους σαν και εσάς … και δείτε πως θα αλλάξει η ζωή σας μόλις βρεθείτε με ανθρώπους που κάνουν αυτό που σας εκφράζει!


Ελεύθερη Ψυχή

Δεν υπάρχουν σχόλια: