Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Η ψυχή έχει λόγους που η λογική δεν μπορεί να κατανοήσει.







Όταν δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη ζωή μας, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν αφήνουμε τη ψυχή μας να μας καθοδηγήσει αλλά αφήνουμε το μυαλό μας να παίρνει τις αποφάσεις .

Το μυαλό για αυτό είναι! Δεν είναι παράλογο να μας καθοδηγεί, όμως το μυαλό είναι ένα εργαλείο που μας μαθαίνει τα βασικά πράγματα για να επιβιώσει το σώμα μας στο πλανήτη Γη. Και αυτό γίνεται από την πρώτη στιγμή που ο άνθρωπος γεννιέται! Το μυαλό δεν έχει δικές του πληροφορίες συνέχεια απορροφά πληροφορίες από το περιβάλλον και πράττει σύμφωνα με αυτά που ξέρει. Το μυαλό μπορεί να διακρίνει ότι κάτι είναι ¨λάθος ή σωστό¨ μόνο όταν του έχουν πει ότι αυτό είναι λάθος ή σωστό ή όταν υπάρχει φυσικός πόνος και στη συνέχεια στέλνει το αντίστοιχο μήνυμα στο σώμα .

Επομένως …….
Αν από τα παιδικά χρόνια δεν σας ενθάρρυναν , δεν σας άφηναν να κάνετε επιλογές ( ασχέτως αν σας αγαπούν ή όχι) σας φώναζαν ή σας τιμωρούσαν , αυτό με τη σειρά του γίνεται μια πληροφορία στον εγκέφαλο που σας δίνει το μήνυμα ότι δεν είστε ικανοί να κάνετε επιλογές στη ζωή σας, με αποτέλεσμα να πιστεύετε στη μοίρα, στη τύχη, να περιμένετε κάποιον να σας δείξει τον δρόμο ή να σας σώσει.

Αν σας έκαναν ψυχολογικό πόλεμο “ αν το κάνεις αυτό… δεν σε αγαπάω ή δεν θα έχεις φίλους ” τότε ο φόβος σας θα είναι ΄΄η κρίση των άλλων΄΄ δεν θα λέτε εύκολα ¨όχι¨ και θα προσπαθείτε να γίνετε αρεστοί σε άτομα που δεν σας θέλουν για αυτό που είστε ….. καταπιέζοντας έτσι τα συναισθήματα σας. Όπως και τότε!
Όσο και να ακούτε τους άλλους, όσα ¨ναι¨ και αν τους πείτε , κανένας δεν θα το εκτιμήσει! ΟΧΙ, η ζωή δεν είναι άδικη , απλώς πρέπει να καταλάβουμε ότι η ζωή δεν είναι για να ικανοποιούμε τους άλλους ή για να γίνουμε αρεστοί, η ζωή είναι να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας και να ακολουθούμε την ψυχή μας. Να βρούμε τι μας κάνει εμάς ευτυχισμένους και να πάμε προς αυτήν την κατεύθυνση!

************************************************************************

Για να γίνει αυτό και να αλλάξετε το παλιό πρόγραμμα που υπάρχει στο μυαλό σας , σταματήστε να κατηγορείτε τους άλλους ή και τον εαυτό σας και διαβάστε πολλά ψυχολογικά βιβλία , σιγά σιγά θα καταλάβετε και θα ανακαλύψετε πολλά πράγματα για εσάς, και το πιο σημαντικό…. θα λύσετε πολλά προβλήματα …. αφού θα έχετε πια καταλάβει την αιτία.

Ελεύθερη Ψυχή

Δεν υπάρχουν σχόλια: