Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

Τι συμβαίνει με τους άνθρωπους που δεν ξέρουν να εκτιμούν...


Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν να εκτιμούν...

Όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τέτοιους ανθρώπους, έχουμε κάνει πολλά για αυτούς, δεν θέλαμε να τους βλέπουμε στεναχωρημένους και τους βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε.
Εγώ λέω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι τυχεροί, είσαι τυχερός αν έχεις κάποιον δίπλα σου που πραγματικά να ενδιαφέρεται για σένα και χαζός αν δεν το εκτιμάς, όμως το να είσαι τυχερός είναι δώρο από την φύση, το να είσαι χαζός είναι η δική σου προσωπική ανάπτυξη, είναι δική σου επιλογή,  να επιλέγεις τα εύκολα και τα φαινομενικά...Όμως τι γίνεται ;

Στο τέλος αυτοί οι άνθρωποι δείχνουν το χειρότερο χαρακτήρα σε εμάς και εκτιμούν άλλους ...αφήνοντας μας να αισθανόμαστε χαζοί που δώσαμε τόσα και στο τέλος μας το ανταπέδωσε κάποιος με αχαριστία.

Εμείς έτσι αισθανόμαστε .... όμως η πραγματικότητα δεν είναι έτσι ...

Ότι και να κάνουμε στη ζωή μας το κάνουμε για να γίνουμε καλύτεροι, άρα το να εκφράζεις τον εαυτό σου, το να δείχνεις αγάπη και ενδιαφέρον, απλά σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, αντίστοιχα με το να μην καταλαβαίνεις ποιοι πραγματικά ενδιαφέρονται για σένα, το να σε ξεγελάνε άνθρωποι με ψεύτικα χαμόγελα, απλά σε κάνει πιο αδύναμο και μοναχικό ... με αποτέλεσμα αργά η γρήγορα να βρεθείς σε ψυχολογικό αδιέξοδο όπου όλοι θα σου φαίνονται ότι σε εγκαταλείπουν.

και είναι λογικό ..

Αν εσύ φέρθηκες αχάριστα σε αυτούς που έδειξαν ενδιαφέρον ... σημαίνει ότι δε ξέρεις να επιλέγεις ... άρα βάζεις ανθρώπους στη ζωή σου που δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για σένα,
και ζήτημα είναι αν θα καταλάβεις ποτέ ότι, οι άνθρωποι που είναι στη ζωή σου, είναι κοντά σου από τις δικές σου επιλογές!

Απλός μια μικρή ξεκαθάριση, όταν λέω ενδιαφέρεται κάποιος για σένα μιλάω για αυτόν που θα κάνει κάτι για να σε δει καλύτερα και όχι για αυτόν που θα κάνει κάτι για να του χρωστάς, απλός όλοι θέλουμε να κάνουμε πράγματα για ανθρώπους που ξέρουν να εκτιμούν και δεν είναι αχάριστοι.

Ελεύθερη Ψυχή  

Δεν υπάρχουν σχόλια: