Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Η ζωή της επιχείρησης σας εξαρτάται από τα άτομα που αποτελείται



Δεν θέλει πολύ να καταλάβουμε ότι αν μια επιχείρηση είναι επιτυχημένη ή όχι εξαρτάται από τα άτομα που αποτελείται!

Για να καταλάβεις πόσο επιτυχημένη είναι μια επιχείρηση αρκεί να εξετάσεις τους ανθρώπους της πως είναι. Για να είναι επιτυχημένη μια επιχείρηση θα πρέπει να έχει έξυπνους ανθρώπους, ανοιχτόμυαλους και διαφορετικούς! 


Επιτυχημένη

Έξυπνοι άνθρωποι, 
Είναι έξυπνοι στη ζωή, μπορούν να δουν πέρα από την λογική και δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν απαραίτητα πτυχίο, πολύ από αυτούς μπορεί να είναι και πιο μπροστά από τα πτυχία.  

Ανοιχτόμυαλοι,
Είναι θετικοί στις αλλαγές, θέλουν να δουν πως θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το καινούριο 

Διαφορετικοί,
Μπορεί να έχουν διαφορετική καταγωγή, ηλικία πιστεύω, φιλοσοφία.... η διαφορετικότητα φέρνει διαφορετικές γνώσεις επειδή όλοι τους βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά, αυτομάτως η επιχείρηση διαφέρει από τις άλλες, 

Σύμφωνα με τα παραπάνω  μια επιχείρηση θα πρέπει να αποτελείται από αυτούς τους ανθρώπους για να είναι επιτυχημένη. 

Μεσαία 

Έξυπνοι άνθρωποι, 
Είναι αυτοί που έχουν κάποιο πτυχίο, αυτός που είναι ο γνωστός μας και νιώθουμε εμείς ασφάλεια 

Ανοιχτόμυαλοι,
Συνήθως κάνουν αυτά που ξέρουν, ή θα κάνουν κάτι αφού παρατήρησαν ότι το έκαναν οι άλλες επιχειρήσεις αρά “θα το κάνουμε και εμείς, γιατί θα μας φέρει κέρδη”, δεν θα προσπαθήσουν κάτι καινούριο και δεν βλέπουν πέρα από την γνωστή τους λογική, 

Διαφορετικότητα, 
Συνήθως έχουν τα ίδια άτομα από τότε που ξεκίνησαν, και οι καινούριοι που θα μπουν  θα είναι γνωστοί ή με άριστα στο πτυχίο, με αποτέλεσμα να βασίζονται μόνο σε αυτήν την γνώση ..... 

Εδώ συνήθως μιλάμε για επιχειρηματίες που πήραν την επιχείρηση στα καλύτερα της χρόνια  από γονείς, θείους... ( άρα έχουν είδη πελάτες) και πιστεύουν ότι η επιχείρηση οφείλει να τους φέρνει χρήματα. Ότι και να κάνουν είναι σύμφωνα με τα όσα τους έμαθαν οι δικοί τους και αν δεν παρατηρήσουν το τώρα, οι πιθανότητες είναι η επιχείρηση να χάσει την δύναμη της. 

La  finale έρχεται 

Έξυπνοι,
Τα ξέρουν όλα, είναι οι γνωστοί “ δεν θα μου πεις εσύ την δουλειά μου” για όσους  έχουν πτυχίο,όσοι δεν έχουν πτυχίο είναι οι γνωστοί που πετάνε την ατάκα “έχω κάνει το σχολείο της ζωής” όμως αν βλέπεις ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά ...... μάλλον δεν είσαι καλός μαθητής!

Ανοιχτόμυαλοι, 
Δεν είναι καθόλου ανοιχτόμυαλοι, και ένας από αυτούς να είναι ανοιχτόμυαλος δεν θα έχει υποστήριξη με αποτέλεσμα να γίνει στο τέλος σαν και αυτούς, το καινούριο τους ενοχλεί και για όλα φταίει κάποιος άλλος, ο πελάτης και η οικονομική κρίση....  

Διαφορετικότητα 
Συνήθως είναι συγγενείς, φίλοι, γνωστοί και το διαφορετικό τους τρομάζει, μπαίνουν κατευθείαν σε σύγκριση αν έρθει κάποιος εκτός από το περιβάλλον τους και θα κάνουν τα πάντα να τον βγάλουν εκτός παιχνιδιού. 

Εδώ μιλάμε για ανθρώπους που απλός έχουν μια μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, το θέμα με αυτούς είναι πως να είναι αφεντικά, η αποτυχία για αυτούς είναι σίγουρη, όμως οι ίδιοι δεν το βλέπουν! 

Ελεύθερη Ψυχή 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: